سرما خوردگی نوعی بیماری واگیردار مرتبط با دستگاه تنفسی است که معمولا بینی را تحت تأثیر قرار میدهد. علائم سرماخوردگی عبارتند از: خستگی، احساس سرما، عطسه، سردرد، گلودرد، آبریزش بینی و تب. این بیماری معمولاً بعد از هفت تا ده روز بعد برطرف میشود و برخی از علائم شاید تا سه هفته طول بکشد. محققان تا کنون بیش از دویست نوع ویروس عامل سرماخوردگی را شناسایی کرده اند...
با آمدن فصل سرما چیزی که ذهن خیلی از ما را به خود مشغول میکند بیماری سرما خوردگی است. در این بین هر کس به خصوص مادرهای عزیز دنبال بهترین و سریع ترین راه برای فرار کودکانشان از این بیماری هستند. در تمام دنیا افراد با فرهنگ های مختلف از روش های سنتی خاصی برای دوری و یا درمان سرماخوردگی استفاده میکنند و چیزی که امروزه خیلی رواج پیدا کرده استفاده از دارو های شیمایی است. مسلما برای شما هم اتفاق افتاده، به محض مشاهده علائم سرماخوردگی به دکتر مراجعه کرده و او هم با خط زیبا بسیاری از مواد شیمایی که بی ضرر هم نیستند را برای شما ردیف کرده. در آخر با پاکتی پر از دارو به خانه برگشته اید و تازه مشکلات شروع میشود. چرا که باید هر دارو را سر وقت خاص و معینی خورد و به طبع چندان کار ساده و راحتی نیست.
قبل از هرچیز اول باید توضیح داد سرماخوردگی چیست؟ سرما خوردگی نوعی بیماری واگیردار مرتبط با دستگاه تنفسی است که معمولا بینی را تحت تأثیر قرار میدهد. علائم سرماخوردگی عبارتند از: خستگی، احساس سرما، عطسه، سردرد، گلودرد، آبریزش بینی و تب. این بیماری معمولاً بعد از هفت تا ده روز بعد برطرف میشود و برخی از علائم شاید تا سه هفته طول بکشد. محققان تا کنون بیش از دویست نوع ویروس عامل سرماخوردگی را شناسایی کردند. ویروسها میتوانند تا مدت زیادی در محیط زنده بمانند و ممکن است از دستان به چشمان و بینی که محل عفونت هستند، منتقل شوند. هم چنین ویروس از طریق عطسه، سرفه و تماس با افراد یا اشیاء آلوده به ویروس قابل انتقال به بدن شخص دیگر است. برخی معتقدند که در معرض سرما قرار گرفتن باعث سرماخوردگی میشود و همین باعث شده که این نام را برای بیماری انتخاب کنند که البته این مطلب به اثبات نرسیده و رد شده است.
شناسایی نوع بیماری سرماخوردگی یا آنفولانزا بسیار مشکل و گاها نا ممکن است، آنفلوآنزا دارای علائمی مانند: سردرد، درد عضلات و تب است که البته در بعضی از سرماخوردگیهای شدید هم علائم به همان شکل است. با هر بار ابتلا به بیماری، بدن انسان می تواند پادتن مربوطبه ویروس را تولید کند تا در آینده دیگر به آن مبتلا نشود، اما به علت تعداد تنوع بسیار بالا در ویروس های سرماخوردگی با هر بار ابتلا باید پادتن مختص آن ساخته شود و برای همین یک فرد در طول زندگی خود بارها به سرماخوردگی مبتلا میشود. هم چنین ساخت و تهیه واکسن مربوط به این بیماری نیز غیر ممکن و مشکل است و هنوز دارویی برای این بیماری درست نشده است.
با این حال اگر چه هنوز واکسنی برای آن بدست نیامده است راههای پیشگیری از آن بسیار راحت و ساده است زیرا که ویروس عامل بیماری مدت محدودی را می تواند در بدن شما زنده بماند و با استفاده از راههای پیشگیری میتوان به راحتی آن را از بین برد. این راهها عبارتند از:
شست و شوی دستها که یکی از مهترین راهای پیشگیری است؛ لمس نکردن چشمها، بینی یا دهان با دستان آلوده و نشسته هم چنین دور ماندن از افراد بیمار و در آخر استفاده از ماسک های صورت.
چند راه ساده برای درمان سرماخوردگی:
- انار پخته بخورید. این آنتی بیوتیک قوی هر نوع عفونت ناشی از سرما خوردگی را برطرف میکند
- از مواد غذایی شامل ویتامین C مانند، فلفل دلمه و پرتقال و لیمو شیرین استفاده کنید
- موز بخورید. موز ناراحتی معده که در اثر سرماخوردگی به وجود میآید بهبود میدهد
- به مقدار مساوی آب پیاز را با عسل ترکیب کنید و پس از 6 ساعت دوبار در روز از آن استفاده کرده و با سرفه خدافظی کنید
- مصرف شلغم بخار پز را اصلا فراموش نکنید چرا که بسیار دارای آنتی بیوتیک است
- خود را گرم نگه دارید برای این کار چای سبز بنوشید. چای سبز تا حدی به تنظیم گردش خون کمک میکند و بیشتر باعث گرم کردن میشود
- دود کردن کندر و اسپند. این دود با خود سلامتی به همراه میآورد. چرا که باعث ضد عفونی کردن محیط و پاک کننده هوا است
امیدوارم در این روزهای سرد خونه دلهاتون حسابی گرم باشد و از بیماری ها دور باشید